Saker till fritidshuset

Det är lika viktigt att man känner sig hemma i sitt fritidshus som man gör i sitt permanenta boende. De flesta människor i dag som skaffar sig ett fritidshus lägger ner sin själ i att ordna till det.

Fritidshus

Stilmässigt brukar fritidshusen skilja sig något från de permanenta bostäderna, ofta av praktiska skäl. Man brukar satsa på lite enklare och mer lantlig stil, men det är självklart upp till var och en att inreda efter smak och tycke.

Små men viktiga detaljer

Förutom inredning är det en del annat på huset som måste hållas i ordning. Får ni vatten från en brunn kan det vara extra bra att se över ert vatten om det är rent och brukligt. Kranvatten som används från brunn måste ofta filtreras från vissa ämnen innan ni ska dricka det eller laga mat i vattnet. Saker som är självklara i staden kan ofta kräva lite extra tillsyn på landet.

Innan du köper ett fritidshus så kolla även noga igenom huset och se till att allt väsentligt är helt, som taket, fasad, fönster och dörrar. Vill du inte lägga ner för mycket tid och pengar på att reparera huset i efterhand så bör allt vara noga kontrollerat innan köp går igenom. På så sätt kan du använda pengarna till roligare saker, som inredning till exempel.

Du bör också investera i  riktigt bra lås till dörrar och fönster. Fritidshus står ofta obevakade under längre tider vilket gör att risken för inbrott ökar. Har du dessutom just köpt ditt fritidshus rekommenderar försäkringsbolagen att du byter låsen – du vet inte alltid hur många nyckelversioner det finns. Av samma anledning är det en god idé att inte köpa vissa produkter till fritidshuset. Behöver du verkligen en TV där? Eller en stereo?

Det är lika lätt att ta med sig en laptop med filmer och kanske en extern skärm och externa högtalare som får fungera som musik- och filmanläggning medan du är i huset. När du åker hem igen tar du bara med dig sakerna.