När Sverige äntligen börjar tina upp och det grönskar runt om i landet känns det kanske avlägset att tänka på nyfallen snö och skidbackar. Ändå är det ju faktiskt så att det även under vårt sommarhalvår finns ställen på jorden där skidsäsongen är i full gång.

Skidåkning

När vi på norra halvklotet har sommar har nämligen det södra halvklotet vinter, vilket gör att den som är sugen på skidor mitt i sommaren bara behöver hoppa på ett plan för att få sätta på sig pjäxorna igen. Visserligen är det långt till ett land som Nya Zeeland, men det är inte svårare än att köpa en flygbiljett för att nå fram till sin önskade destination. Kolla in sajten Flygresor.se som kan hjälpa dig hitta billiga resor.

Förberedelser

För en skidåkare, oavsett om du är proffs eller amatör, är utrustningen viktig för att göra skidsemestern till en succé. Flyger man från Sverige till Nya Zeeland är det oftast lättare att hyra utrustning på plats än att ta med. Många känner sig dock mer bekväma med egen utrustning. Vill man då ta med sig något eget är vallan en bra idé. Den tar inte stor plats i bagaget och är en viktig del av åkningen – den är ett sätt att minska friktionen mellan dina skidor och snön, vilket leder till ett bättre glid. På så sätt förlorar du mindre energi och kan få bättre fart på skidorna. Även om du inte satsar på att vinna tiondelar under din skidsemester är vallan en viktig aspekt för alla som vill förbättra sin skidåkning.

Nya Zeeland

Just Nya Zeeland är berömt för sina fina skidbackar och många skidfantaster – både längd- och utförsåkare – åker hit på sommaren för att njuta av de fina väderförhållandena. Den som vill njuta av skidåkandet året om har alltså möjlighet att komma hit på skidsemester. Dessutom väljer många duktiga skidåkare att kombinera semestern med ett träningsläger här. Rullskidor och löpning på myrar i all ära, men det finns inget som slår att åka skidor på riktig snö. Dessutom bjuder länder som Nya Zeeland ofta på spektakulära vyer som skiljer sig något från de normala skidmiljöerna hemma i Sverige.