Under semestern vill man bara koppla av och njuta av vädret och lugnet. Det är också en tid då man verkligen får vara lite lat och bekväm. En bekväm vardag handlar till stor del om att få göra det man vill, när man vill. Och att saker fungerar bra och finns tillgängliga. Det finns några bra saker som nästan är måsten under semestern.

Till surfplattan

Den stora telefonen eller lilla datorn, beror på vem man frågar. Men surfplattan har gjort det lätt för oss att ta med oss musik, film och internet vart vi än går utan att behöva oroa oss över storlek och vikt. Den har också blivit användbar i bilen. Under bilsemestern passar den utmärkt för att underhålla barnen eller varför inte använda den som GPS?

På stranden

Det är skönt att spendera en dag på stranden. Eller så kanske man vill spendera en kväll vid havet med grillning och lekar. Förr i tiden behövde du stoppa ett tiotal batterier i en stereo och ta med en låda med CD-skivor för att kunna på musik utomhus. Nuförtiden kan du köpa en portabel högtalare som du kopplar ihop med telefonen via Blåtand. Och de senaste modellerna är även vattentäta! Så nu kan du lyssna på musiken vid bryggan, i sanden, runt grillringen eller i vattnet. Du kan hitta flera coola vattentäta saker här.

Kamera

Man kommer långt med kameran i mobilen. Det är perfekt för Instagramfoton av sin middag eller en selfie framför Eiffeltornet. Men en riktig kamera ger fortfarande bättre kvalité och klarhet än de bästa mobilkamerorna. Det finns många anledningar men en är bristen på utrymme och storlek i en mobilkamera. Man måste förminska pixlarna för att de ska få plats i kameramodulen men pixlarna kan bara träffas av ett visst antal fotoner. Ett annat problem är att kameralinsen på en mobil går igenom mycket hårdare hantering än på kameran. Digitalkameran är vi duktiga på att skydda medan mobilen får ligga i fickan med nycklar, ludd och annat. Vill du ta bra semesterkort som du kan skriva ut och förstora utan att förstöra kvalitén på kortet ska du definitivt satsa på en digitalkamera.