Allt i mobilen

Mobiltelefonen har tagit en stor roll i vardagen. Den har i princip ersatt plånboken, kameran, kalendern, dagstidningen, pocketboken och i princip allt finns i mobilen.

phone

Marknaden för olika saker som man kan lägga till i sin mobil har fullkomligt exploderat. Näthandeln har gjort sina hemsidor mobilvänliga, och mer och mer pengar pumpas in för att optimera den mobila konverteringen. Design förbättras, användarvänligheten optimeras och layouten förenklas ständigt i hopp om att kunden ska återkomma och göra sina inköp via mobilen.

Appar

Olika appar som man kan ladda ner för olika ändamål omsätter miljardbelopp varje år. För att hitta sina favoritsidor lätt, eller för att ha en viss tjänst tillgänglig i sin mobil så laddas apparna ner i tusentals per sekund. Allt från träningsappar som håller koll på puls, kaloriförbrukning, träningsintervaller med mera, till mobilbanken för att betala räkningarna, föra över pengar, kolla saldo med mera, finns numera i mobiltelefonen.

Mobilen – din underhållningscentral

Det finns en rad olika underhållningsalternativ med allt från nedladdningsbara ljudböcker, till musik via bland annat välkända Spotify, och spel via olika sajter. För många har detta medfört en helt ny bekvämlighet att kunna ha med sig sina favoritböcker, sin favoritmusik och spendera trevliga spelstunder med att hitta nya favoriter. Det har även öppnat upp för en helt ny marknad för dessa saker, då fler får tillgång till allt och just för att det är bekvämt. Man gör ryggsäcken markant lättare när man inte behöver ha med sig tunga böcker eller olika apparater till olika ändamål.

Även de som är intresserade av fotografi har fått en helt ny port att både skapa och dela sina alster. Mobilkamerorna idag håller en hög standard, och de olika bildredigeringsverktygen som finns att ladda ner som appar har gjort att denna konstform, som oftast delas på sociala medier, har fått ett rejält uppsving.

Oersättlig i vardagen

Mobilen har fått en oersättlig roll i vardagen, och för vissa är tanken på att ha allt i mobilen skrämmande, medan andra bara ser det positiva i det. Var man än står, så är den mobila världen här för att stanna ett långt tag framöver.