Smarta reseprylar

Hur många gånger har du inte dykt på en pryl som du inte visste att du behövde den förrän du såg den? Här kommer en del smarta prylar som kan vara bra att ha med när du ska ut och resa.

Resa flygplan

Alla vet att en lång bilresa kan vara en plåga om inte barnen är roade under resan och vi är tacksamma att det idag finns portabla DVD:er att koppla in i bilar som inte redan har det inbyggt och för surfplattor som håller barnen roade under många timmar. Faktum är att det finns en hel del smarta prylar som gör resan lättare eller bara roligare. Som till exempel om du ska resa till ett land där du inte kan språket, engelska kan de flesta här i västvärlden men det finns många länder där engelskan inte är ett andra språk. Istället för en gammal reseuppslagsbok vore det väl toppen med en portabel tolk. Det finns en digital liten översättningsmaskin som underlättar för dig att åtminstone ta dig fram behjälpligt utav den. Eller varför inte en portabel våg så att du kan väga reseväskan innan du ska åka hem för att förbereda dig på hur mycket övervikt du kommer behöva betala för.

Visst låter väl en modern schweizisk armekniv med ett avancerat 8 GB usb-minne som är fingeravtryckssäkrat, kniv och deras övriga smarta traditionella verktyg, bluetooth-fjärrkontrolls möjlighet samt inbyggd laserpekare som något du alltid behövt men inte visste om, som en toppenpryl. Eller är du av den mer oroliga eller otrygga sorts person som ska ut och resa, då vore det kanske toppen med en portabel kombinerad inbrottslarm och brandvarnare som tjuter med 85 decibel.