Planera barnkalaset

Barnkalasen har förändrats. Istället för pappmuggar och en köpt tårta från affären ska alltid vara glutenfritt, ekologiskt och hembakt. Tallrikarna ska vara specialbeställda eller handmålade. Allting ska dekoreras och dekorationerna ska så klart vara hemmagjorda. Det låter väldigt påkostat och tidskrävande när man vill fira sin femåring, men är man en pysselmänniska passar det perfekt! 

party

Skapa en budget

Vare sig du vill ta den mer extrema rutten beskriven ovan, eller om du hellre köper tårtan och dekorationerna, ska du sätta en budget. Kolla på kontot och fundera på hur mycket du är villig att kosta på. Brukar man normalt inte ha mycket pengar över i slutet av månaden, får man ha framförhållning och spara, eller så får man försöka skapa ett budgetkalas.

Presenterna

Sätt en separat budget för presenterna. Det är inte lätt att hitta den perfekta presenten, det beror mycket på ålder och intresse. I kalasinbjudningarna, som du kan skaffa gratis på nätet, kan man sätta en pengagräns för dem som vill ta med en present. Det ska aldrig vara ett måste att ta med paket till kalaset, men för dem som vill kan vara skönt att veta hur mycket eller lite man ska kosta på.

Ta hjälp från föräldrarna

Något man kan skriva med i kalasinbjudningarna är att föräldrar till barnen som kommer får gärna hjälpa till och är så klart välkomna att delta i kalaset. Det är alltid någon vänlig själ som hör sig och erbjuder att hjälpa till. Du behöver inte ta hand om tio ungar själv en hel dag om ni är flera stycken. Du slipper också att ta hand om all bakning, dekorering och diskning själv!