Att planera sin vardag i minsta detalj kan vara svårt. Det kan alltid dyka upp något som man inte tänkt och då kan planeringen förstöras. Att planera är viktigt för många och att veta vad och när man ska göra saker och ting.

Att kunna planera sin vardag så att man hinner med det man tänkt sig är bra, det kan kännas skönt att ha följt planeringen och slutfört saker som man tänkt att man skulle göra. Att skjuta på planerade saker har en förmåga att aldrig ske om man inte direkt tar tag i den saken. Det kan vara saker som känns jobbigare än andra och det är anledningen varför man vill skjuta upp det. Att ta tjuren vid hornen och fixa detta kan kännas oerhört skönt när det är gjort.

Om man ska planera för andra är det viktigt att ta reda på dennes kapacitet, hur mycket klarar personen av per dag och vad är dennes specialitet. Är det olika saker som ska göras så är det viktigt att den som är bra på vissa saker får de uppgifterna. Visst kan det vara bra att få göra andra saker än det man är bra på, man lär sig alltid något men den tiden det tar att lära upp sig på något nytt kan vara tidskrävande och det är betydligt enklare att man får hålla på med det man kan.