Idag går som bekant det mesta att göra på nätet, så också i shoppingväg då det går att handla alltifrån kläder och prylar till mat och resor online. Just resor tänkte vi fokusera lite extra på här och nu och komma med några tips på hur man bokar sommarens resa online.

Använd sökmotorer

Ett bra tips, framför allt om man ska boka flygresa, är att använda sig av någon av de sökmotorer för flygresor som finns. Dessa sökmotorer går igenom alla flygbolag och resebyråer, vilket gör att man enkelt hittar det allra billigaste alternativet.

Boka tågresa

Ska man inte åka alltför långt iväg kan faktiskt ett bra tips vara att åka tåg. Ska man åka inom Sverige använder man sig så klart av SJ:s bokningssystem, men ska man åka ner på kontinenten är ett bra tips att använda sig av tyska Deutsche Bahns, de.com, där man kan boka tåg till de flesta delarna av Europa snabbt och enkelt. Dessutom är sidan helt på svenska.

Hitta boende

När man skall ut och resa behöver man ju också någonstans att bo. Ett bra tips kan vara att boka via någon av de större hotellsajterna som ofta ger en viss rabatt på hotell och dylikt, framför allt om man är ute i god tid.