Present till nyfödd

Finns det något som ger en så oemotståndlig, oförställd glädje som att se en nyfödd bebis? Oavsett ålder, kön eller sinnestillstånd, blir vi alla påverkade på samma sätt av detta livets under som ett nyfött barn representerar.

1143598-sleeping-baby

Det är alltså inte förvånande att det finns en stark vilja och tradition att ge en gåva till ett spädbarn. Problemet är bara: vad? Och i så fall: var hittar jag en lämplig gåva?

Ett nyfött barn kan urskilja dofter och ljud, men redan efter några veckor också ljus och rörelse. Efter några månader kan bebisen se tydligare och fascineras av föremål i rörelse; särskilt om föremålet har många olika färger.

När man överväger en gåva bör man alltså i första hand fundera över om den handlar om att tillfredsställa ett omedelbart behov eller om man ska vara mer långsiktig. Här följer lite tips om vad man tänka på om man vill ge barnet en användbar present. En fin present till nyfödd hittar du på Pirum Parum.

Gosedjur
För riktigt små barn är det främst känseln som avgör. Mjukt och varmt är alltså viktigast.

Kläder
Det går åt mycket kläder och barn växer snabbt. Välj gärna något som kan räcka under de närmaste månaderna också. Tänk på årstiden!

Smycken
Armband, berlocker och liknande kan vara lämpliga för även de allra minsta.

Snuttefilt
Favoritfilten ska vara med överallt och hela tiden!

Instrument och ljud
Nästan alla har vi en favoritmelodi eller – ljud som vi sätter samman med små barn. Barnen gillar ljud också. När de blir lite större vill barn gärna också kunna skapa ljud själva. Visslor, bjällror och annat liknande är populärt!